WorkplaceDudes Meetup #2

WorkplaceDudes Meetup #2

Op 4 oktober 2023 hielden we onze 2e Meetup bij de NN Group in Den Haag.

Man man, wat een locatie was dit. We waren te gast in de Event Space van de NN Group. In deze ruimte was genoeg ruimte voor onze bezoekers met een mega videowall.

Rond 16:00 waren Engin en Jeroen ter plaatse en konden we samen met Peter Klapwijk naar de Event Space. Hier gingen we wat banners ophangen, goodies uitstallen en de apparatuur testen.

Vanaf 17:00 kwamen de mensen binnen en werden ze voorzien van een hapje en een drankje voordat de eerste sessie begon.

Kenneth van Surksum trapte af met zijn passie over Conditional Access in zijn sessie "Het implementeren en bouwen van geavanceerde Microsoft Entra ID Conditional Access scenario's".

Hij begon met wat technische problemen, maar daarna liep het gesmeerd en werden er tussendoor goede vragen gesteld, inclusief praktijkvoorbeelden.

Na een korte pauze begon Ralph Eckhard met zijn sessie over Microsoft365 DSC, getiteld "Getting WaC: Workplace as Code with M365DSC".

Wederom werd duidelijk uitgelegd hoe te beginnen met M365 DSC en hoe het te gaan gebruiken. Natuurlijk werden ook hier weer vragen gesteld door het publiek.

Na deze sessie was het tijd voor een kleine pauze en begon Somesh Pathak zijn sessie over MacOS, getiteld "Advanced macOS Management with Microsoft Intune: Scripting, automatisering en aangepaste configuraties".

Tijdens deze sessie kwam een wereldprimeur naar voren, namelijk zijn eigen ontwikkelde tool om het beheer op een MacOS nog eenvoudiger te maken.

We sloten de avond af met een biertje en bitterballen. Ik had veel gesprekken en toen was het echt tijd om naar huis te gaan.

💡
Heb je het gemist of wil je het nog een keer lezen? Check de WorkplaceDudes Github voor de presentaties en houd onze meetup pagina in de gaten want de 3e Meetup is al in de maak.
GitHub - BurgerhoutJ/workplacedudes
Contribute to BurgerhoutJ/workplacedudes development by creating an account on GitHub.
WorkplaceDudes NL | Meetup
Drie dudes die samen één passie hebben: [#ModernWorkplaces](https://twitter.com/search?q=%23ModernWorkplaces&src=hashtag_click) i.c.m. [#Microsoft](https://twitter.com/search?q=%23Microsoft&src=hashtag_click) technologie. Daarnaast praten we in onze shows ook over andere [#Microsoft](https://twitter

Als je meer informatie wilt over de WorkplaceDudes, klik dan op deze link en je ziet al onze kanalen waar je de WorkplaceDudes kunt volgen.

Als WorkplaceDudes willen we Peter Klapwijk en zijn team nogmaals bedanken voor het regelen van deze toplocatie!

Tot de volgende Meetup!